CSmania.Ro - Resurse Cs
Forum CsMania
Despre Counter-Strike 1.6 + Video

Despre Counter-Strike 1.6 + Video


1447
2012-12-16 16:56:44

Descriere:

Counter-Strike este un mod al cunoscutului joc video Half-Life ce face parte din clasa jocurilor First-Person Shooter (FPS) tactic, abreviat "CS", realizat de Minh Le si Jess Cliffe. Acest mod a fost dezvoltat intr-o serie de variante de la lansarea originala, ce contine in prezent Counter-Strike Condition Zero, Counter-Strike Source si Counter-Strike pentru platforma Xbox. Ultima versiune a acestui joc, Counter-Strike Source este bazata pe motorul Source dezvoltat pentru Half-Life 2 de catre Valve Corporation.

Semne ale influentei majore pe care Counter-Strike o exercita pot fi vazute in aparitia unor mod-uri pentru jocuri ca Quake III Arena, Unreal Tournament si alte FPS-uri ca Global Operations, America"s Army, Call of Duty, True Combat Elite si multe altele.

Din luna mai a anului 2006 pana in prezent Counter-Strike este cel mai jucat FPS din lume. In anul 2002 erau peste 30.000 de servere populate pe Internet pentru Counter-Strike, al doilea fiind Unreal Tournament cu aproximativ 9.800 de servere. In 2004 statisticile GameSpy aratau ca peste 85.000 de utilizatori jucau simultan Counter-Strike, iar in 2006, Steam arata cu regularitate ca 200.000 de utilizatori joaca Counter-Strike.

GamePlay

In Counter-Strike jucatorii trebuie sa aleaga intre teroristi si fortele speciale anti-tero, fiecare opozitie avand 4 tipuri de jucatori diferiti. Fiecare jucator primeste initial o suma de bani setata de administratorul server-ului, cu care poate cumpara echipamente. Ei primesc initial un pistol (Heckler & Koch USP 45 pentru anti-tero si Glock 18c pentru teroristi).

La inceputul rundei, jucatorii nu se pot deplasa sau trage pentru cateva secunde, in acest timp ei pot cumpara armament si echipamente. Echipele sunt puse la pozitii diferite, de multe ori baze sunt plasate la capetele opuse ale hartii. Membri echipei primesc bonusuri in bani daca ucid un membru oponent, daca salveaza un ostatic, daca membrul este terorist si plaseaza o bomba sau daca membrul este anti-tero si dezamorseaza bomba. De asemenea el primeste la urmatoarea runda mai multi bani daca echipa respectiva castiga.

Jucatorii ucisi in lupta intra in mod de spectator unde pot "zbura" liberi dar nu pot comunica cu cei vii (exceptie daca acest lucru este setat de administrator in consola). La inceputul rundei urmatoare, ei primesc din nou echipamentul initial. Obiectivele ambelor echipe difera de tipul de harta ales.

Tabela de scor arata scorul echipelor conform statisticilor pentru fiecare jucator numele, scorul (cati jucatori a ucis), deaths (de cate ori a murit) si ping-ul (sau LAG-ul in milisecunde). Tabela de scor indica de asemenea si daca un jucator este mort, VIP, sau tine bomba, desi echipa opusa nu poate vedea decat daca jucatorul este mort (sau daca este VIP numai pe unele servere).

Realism

Desi Counter-Strike este menit a fi mai realistic decat FPS-urile futuristice ca si Quake III Arena si Unreal Tournament, el pastreaza rapiditatea si simplitatea actiunii pierzand calitatea detaliilor. Pentru a ucide un jucator nu sunt necesare decat cateva lovituri, iar loviturile nu au impact asupra abilitatii de a fugi si a sari, permitand unui jucator sa fie ranit dar sa se comporte la fel ca unul care nu este ranit.

Nu uita sa distribui si prietenilor tai pe facebook !


Comentarii / Parerea Ta Conteaza !